Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Główna (Kościuszki 6)
(1)
Filia nr 5 (Karadzica 1)
(1)
Autor
Auzet Gerard
(1)
Dobosz Violetta (tłumacz)
(1)
Mayle Peter (1939-2018)
(1)
Wells Leigh
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Piekarstwo
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Książka pachnąca świeżym chlebem – dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite fougasses, bâtards, boules i inne gatunki tradycyjnego prowansalskiego pieczywa. A ten, kto zatęskni do aromatów z piekarni „Chez Auzet”, będzie mógł spróbować własnych sił: książka zawiera dokładne, pięknie zilustrowane przepisy na szesnaście rodzajów pieczywa, od klasycznej bagietki po chleb z dodatkami takimi jak bekon, morele, orzechy, czosnek oraz czarne i zielone oliwki. Wyznania francuskiego piekarza to nie tylko niezliczone praktyczne porady i tajniki rzemiosła, ale także barwna historia czterech pokoleń piekarzy z rodu Auzet.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W_144552 (nr inw. 144552) (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (nr inw. 194878) (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej