Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Filmy i seriale
(1)
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Zbiory Specjalne (Kościuszki 3b)
(1)
Autor
Barbaud Jean (1955- )
(1)
Barillé Albert (1921-2009)
(1)
Bieńkowska Aleksandra
(1)
Brudny Stanisław (1930-2025)
(1)
Budniok-Feliks Joanna (1956- )
(1)
Legrand Michel (1932-2019)
(1)
Opania Marian (1943- )
(1)
Szymańska Małgorzata
(1)
Tul Magdalena
(1)
Łaska Katarzyna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Młodzież
(1)
Przynależność kulturowa
film japoński
(1)
Film belgijski
(1)
Film francuski
(1)
Film hiszpański
(1)
Film kanadyjski
(1)
Film niderlandzki
(1)
Film włoski
(1)
Temat
Anatomia człowieka
(1)
Chemorecepcja
(1)
Fizjologia człowieka
(1)
Receptory (fizjologia)
(1)
Skóra (anatomia)
(1)
Smak
(1)
Trawienie (fizjologia)
(1)
Wątroba
(1)
Zęby
(1)
Gatunek
Dokumenty audiowizualne
(1)
Film animowany
(1)
Film dla dzieci
(1)
Film dla młodzieży
(1)
Film edukacyjny
(1)
Film familijny
(1)
Serial filmowy
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
DVD
W koszyku
Było sobie życie. T. 4 odc. 13-16 / [realizacja] ; autor serii Albert Barillé ; projekty postaci: Jean Barbaud. - Wersja polska. - Warszawa : Bauer : Hippocampus, 2011. - 1 dysk optyczny (DVD) (100 min) : dźwiękowy, kolorowy ; 12 cm. + książka: 15, [1] strona: ilustracje kolorowe ; 19 cm.
(Kolekcja Filmów Edukacyjnych)
"Było sobie życie" to zabawna i pouczająca opowieść o tym, jak funkcjonuje ludzki organizm. Wraz z Mistrzem poznacie skomplikowany mechanizm ludzkiego ciała. W każdym tomie 100 minut fascynujących filmów oraz książka. A w niej ciekawostki o funkcjonowaniu ludzkiego organizmu, quizy i zabawy. W czwartym tomie kolekcji "Było sobie życie" przeczytasz o tym, jaką rolę pełni skóra. Dowiesz się , gdzie znajdują się kubki smakowe i co się dzieje z jedzeniem, które zjadasz. Poznasz też laboratorium swojego ciała - czyli wątrobę. DVD 4 zawiera odcinki 13-16. Odcinek 13: "Skóra": Skóra jest jak pancerz ochronny. Chroni cię przed zimnem i przed nadmiernym ciepłem, a także przed zarazkami. Ale potrafi jeszcze więcej... Odcinek 14: "Kubki smakowe i zęby": Po co ci zęby? Jak to jest, że ciągle czujesz różne smaki? I dlaczego trzeba jeść powoli? Na te pytania odpowie niezawodny Mistrz. Odcinek 15: "Trawienie":W tym filmie dowiesz się po co właściwie trzeba jeść. I co dzieje się z potrawami , które trafiają do twojego brzucha. Odcinek 16: "Wątroba": oto fabryka chemiczna twojego organizmu. To tu z trawionego pożywienia powstają zapasy białka i cukru, których potrzebują np. mięśnie i mózg.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F (nr inw. 3829) (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej