Sorting
Source
Katalog zbiorów
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Czytelnia (Kościuszki 6)
(1)
Author
Dywan Agnieszka
(1)
Gaudry François-Régis (1975- )
(1)
Zmaczyńska Natalia
(1)
Łapiński Paweł (1985- )
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Gastronomia
(1)
Kuchnia francuska
(1)
Kultura stołu
(1)
Produkt regionalny
(1)
Subject: place
Francja
(1)
Genre/Form
Przepisy kulinarne
(1)
Przewodnik tematyczny
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Domain
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Francja na talerzu / François-Régis Gaudry i przyjaciele ; tłumaczenie Agnieszka Dywan, Paweł Łapiński, Natalia Zmaczyńska. - Wydanie I. - Kraków : Znak Koncept, 2023. - 431, [1] strona : faksymilia, fotografie, ilustracje, mapy ; 34 cm.
W książce "Francja na talerzu" znajdziesz wszystko, co warto wiedzieć o kulinarnej Francji, która zachwyca mnogością smaków i sprawia, że każdy posiłek jest doznaniem kulinarnym najwyższych lotów. W kulinarnym vademecum czeka na Ciebie aż 375 przepisów do wypróbowania, 350 zagadek do rozgryzienia, 1250 specjałów do spróbowania oraz 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, które musisz poznać, a wszystko to okraszone pikantnymi anegdotami, mapami oraz adresami, które warto zapisać przed wyprawą do Francji. Aż chciałoby się rzec: Bon appétit!
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. C 64 (nr inw. 183449) (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again