322211
Book
In basket
Tradycje kulinarne Norwegii / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - [Warszawa] : Hanami Radosław Bolałek, [2022]. - 237, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Uwielbiasz Norwegię i wszystko, co z nią związane? Chcesz dowiedzieć się więcej na temat kuchni tego pięknego i tajemniczego kraju? Jeśli tak, koniecznie sięgnij po książkę "Tradycje kulinarne Norwegii" autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek. Z czym głównie kojarzy się ludziom Norwegia? Na pierwszy plan wysuwa się przepiękna przyroda, chłodny klimat, śnieg i zapierające dech w piersiach krajobrazy. Jednak to nie wszystko. Nie każdy z nas zdaje sobie sprawę, że Norwegia ma także oryginalną kuchnię, która wyróżnia się na tle innych praktyk kulinarnych. Autorka książki udowadnia, że mieszkańcy Norwegii na przestrzeni lat stworzyli nietuzinkową kuchnię, pokonując przy tym wszelkie trudności, które pojawiały się na ich drodze. W wyniku tego powstały dania bazujące na nabiale, rybach czy owocach morza. Daj się porwać w kulinarną podróż po Norwegii i poznaj tutejsze tradycje i smaki, które nie są dobrze znane, lecz zdecydowanie zasługują na więcej uwagi.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. C 641.5 (nr inw. 180373) (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 230-237.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again