319082
Book
In basket
Dookoła smaków : podróże kulinarne szefa Wincentego / tekst: Štěpánka Sekaninová ; ilustracje: Jakub Cenkl ; przekład: Piotr Salewski. - Wydanie pierwsze. - Gdańsk : Wydawnictwo Adamada, 2019. - [38] stron złożonych : ilustracje kolorowe ; 24 cm + Podręcznik dla kuchcika : przepisy i rady : [16] stron : ilustracje ; 22 cm.
Pachnąca morzem i pomarańczami hiszpańska paella albo wietnamska zupa pho pełna makaronu ryżowego, imbiru i papryczek chilli. Somalijskie cambuulo z ryżem i fasolą w sosie pomidorowym z dodatkiem kilku kropel oleju sezamowego, a może australijski ferburger z sarniną i śliwkowym chutney. Meksykańskie empadenas wypełnione chorizo i chilli lub kanadyjskie poutine, czyli dwukrotnie smażone frytki w sosie pieczeniowym ze skrzypiącym serem i szarpaną wołowiną. Cieknie Wam już ślinka? Nie traćcie czasu i ruszajcie za szefem Wincentym odkrywać smaki świata (i uczyć się gotować). Smacznego!
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 39 (nr inw. 50257, 50374) (2 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Za dobrotami světa s kuchařem Vincentem
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again