318204
Book
In basket
Francja na talerzu / François-Régis Gaudry i przyjaciele ; tłumaczenie Agnieszka Dywan, Paweł Łapiński, Natalia Zmaczyńska. - Wydanie I. - Kraków : Znak Koncept, 2023. - 431, [1] strona : faksymilia, fotografie, ilustracje, mapy ; 34 cm.
W książce "Francja na talerzu" znajdziesz wszystko, co warto wiedzieć o kulinarnej Francji, która zachwyca mnogością smaków i sprawia, że każdy posiłek jest doznaniem kulinarnym najwyższych lotów. W kulinarnym vademecum czeka na Ciebie aż 375 przepisów do wypróbowania, 350 zagadek do rozgryzienia, 1250 specjałów do spróbowania oraz 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, które musisz poznać, a wszystko to okraszone pikantnymi anegdotami, mapami oraz adresami, które warto zapisać przed wyprawą do Francji. Aż chciałoby się rzec: Bon appétit!
Availability:
There are copies available to loan: sygn. C 64 (nr inw. 183449) (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: On va déguster la France, 2017
General note
Tytuł oryginału: "On va déguster la France" 2017.
Na okładce: wszystko o kuchni francuskiej.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 426-427. Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again